Miljømæssig bæredygtighed bliver sjældent vægtet lige så højt som økonomiske hensyn og kvalitet, når der skal træffes valg. Når det kommer til fotografi som kunstnerisk udtryk tages den grafiske kvalitet og økonomien i betragtning, men der er sjældent fokus på det den fotografiske proces’ miljømæssige aftryk.

Det er der flere grunde til. For det første er det bæredygtige valg ofte svært tilgængeligt. Det er ikke tydeligt hvornår et produkt er skadeligt for miljøet eller miljøvenligt. For det andet er det ikke normen inden for den kunstneriske og fotografiske verden at overveje bæredygtigheden af ens produktion.

 
Screen Shot 2017-08-11 at 10.40.01.png

Vi har lavet to små håndbøger om bæredygtige valg indenfor fotografi, som vil gøre det lettere for fotografer at træffe grønne valg. Den ene adresserer de allerede eksisterende produkter på markedet, deres miljømæssige aftryk og mulige bæredygtige valg, den anden fokuserer på alternative fotografiske processer der er mere bæredygtige en de konventionelle processer.

Håndbogen er baseret på en generel research, eksisterende og professionel viden. Alle henvisningerne er at finde i bogen. Vi håber de to håndbøger, som er på engelsk, kan blive en inspiration for kunstnere, der arbejder med fotografi, såvel som dokumentariske og kommercielle fotografer. Håndbøgerne er på engelsk.  

Læs håndbogen: OPTIONS FOR ALTERNATIVE PHOTOGRAPHIC PROCESSES her

Læs håndbogen: IMPACT AND CHOICES — PRODUCTS ON THE MARKET her