© Clemént Verger

I vores kontorhold, aktiviteter og recidencies vælger vi så miljøvenlige produkter som muligt. Vi undgår skadelige kemikalier, og hvor dette ikke er muligt - hvilket er tilfældet i nogle fotografiske processer, håndterer vi dem med omtanke. Vi minimerer brug af plastik og vælger second hand. Vi vægter holdbar og kvalitet så langt økonomien rækker og forsøger generelt at begrænse vores forbrug. Vi er særligt opmærksomme på de mindst skadelige valg i forhold til fotografiske processer og produktion af udstillingen i 2017.

 

Perspektiv

På verdensplan markedsføres der over 100.000 kemiske stoffer hvoraf en stor del er miljø- og sundhedsskadelige. Der produceres 20 gange mere plastik nu som for 50 år siden og  der udledes 10 millioner ton i havene årligt.

- Vores forbrugsvalg har stor betydning.

 

Vi gør en forskel

Eksempler på vores valg i det daglige brug af materialer:

  • Miljø- og FSC* mærket kontorpapir
  • Svanemærket** og C2C*** mærket tryk af plakater, postkort og flyers
  • Svanemærket maling
  • Svanemærket kontorprinter
  • Second hand produkter  - læs mere om vores valg under ”Genbrug og ressourcer”
  • Begrænset brug af plastik – f.eks. ingen plastikposer, engangskrus eller bestik og husgeråd.
  • Svane- og FSC mærket tryk at publikation i 2017 (læs mere her)
  • En række miljøvenlige valg ifm. produktion og opbygning af udstilling 2017 (læs mere her)
 
11_MG_2380_sm.jpg

håndbøer om miljøvenlige valg i fotografiske processer

Vi vil gerne tage bæredygtige valg i forhold til fotografiske processer og produktion af værker til udstilling. Men med et begrænset fokus på bæredygtighed i branchen, er det svært at gennemskue hvor miljøskadeligt et produkt eller en proces er. Derfor har vi researchet og udarbejdet to mindre håndbøger om miljøvenlige valg i fotografiske processer, begge på engelsk:     

 

  • Notebook on PHOTOGRAPHY, sustainable choices, IMPACT AND CHOICES - PRODUCTS ON THE MARKET (Læs den her)

 

 

Det er vores intention med håndbøgerne at hjælpe og inspirere vores egne og andre kunstnere til at tænke bæredygtighed med når de vælger fotografiske processer og produktion af deres billeder.

 

Et af vores mål er at inspirere andre kultur- og eventarrangører til at træffe bæredygtige valg. Derfor har vi, i samarbejde med Herning Kommune og med støtte fra konsulentfirmaet ”World Perfect” og Aarhus 2017 – kulturhovedstad, lavet hjemmesiden www.gogreen.events.

Siden giver råd, inspiration og vejledning til grønne valg for kultur- og eventarrangør.

– Hjemmesiden er på dansk og udgives endeligt i løbet af efteråret 2017.

 

* FSC er en international non-profit mærkningsordning for bæredygtig skovdrift. Mærket findes på træ og papir. I en FSC-skov fældes der ikke mere end skoven kan reproducere, dyr og planteliv beskyttes, og at medarbejderne sikres ordentlige arbejdsforhold og løn.

** Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke der stiller miljøkrav til et produkt fra produktion over forbrug til bortskaffelse

*** C2C / Cradle to Cradle er en helhedsorienteret miljøcertificering, som sikrer, at et produkt ikke forurener, ikke tærer på jordens ressourcer og indgår i naturens eget kredsløb. Tanken er, at produkterne cirkulerer i kredsløbet og genanvendes igen og igen.